't Beertje in Schoten

Kribbe 't Beertje

Kinderdagverblijf in Schoten
Date of design: 2010
Date of construction: 2012-2014
Bouwheer: OCMW Schoten
Vloeroppervlakte: 787 m2
12

Nieuwbouw van een kinderdagverblijf voor opvang van maximaal 56 kinderen. Het bestaande ontspanningslokaal voor senioren, ingericht door de gemeente Schoten, werd afgebroken en het perceel werd ter beschikking gesteld van het OCMW voor herlocatie van kinderdagverblijf 't Beertje. De 4 leefgroepen, duidelijk herkenbaar door het helder kleurgebruik zowel in de gevels als in de inrichting, zijn gelijkvormig en beschikken over een eigen afgebakende buitenruimte. Het grootste, groenkleurige bouwvolume, initiëel geconcipieerd als lokaal voor naschoolse opvang, werd gedurende de loop van het project omgevormd tot extra leefgroep en grenst rechtstreeks aan de grote buitenspeelplaats. Specifiek werd een mobiele scheidingswand voorzien tussen 2 leefgroepen die het mogelijk maakt de capaciteit van de verschillende groepen aan te passen in functie van de behoefte. Het gebouw werd plechtig geopend op 27 september 2014.

't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten
't Beertje in Schoten