tweewoonst KW te Wijnegem

verbouwing halfopen bebouwing
Date of design: 2010
Date of construction: 2012
E-peil: E 58
12

Het project betreft de drastische verbouwing van een oude hoekwoning met winkel tot een dubbelwoonst. De ene woning met drie slaapkamers is voorzien voor een jong gezin met kinderen, de andere woning met twee slaapkamers is kleiner maar uitgebouwd met meer faciliteiten (onder meer lift, haard, garage, zonnepanelen) in functie van bewoning door een ouder (en meer bemiddeld) koppel. Gezien op het hoekperceel waar het gebouw zich bevindt weinig ruimte overbleef om een tuin met voldoende privacy te voorzien is er voor geopteerd het slaapgedeelte in beide woningen onder de dagruimtes te plaatsen en deze dagruimtes telkens te voorzien van een riant dakterras. Door het vele glas, het open plan en het panoramisch uitzicht krijgen beide woningen een loftsfeer gedomineerd door licht en ruimte.  De gevels werden geïsoleerd aan de buitenzijde met een afwerking van, mechanisch sterkere, keramische gevelplaten onderaan het gebouw en een siliconenpleisterlaag bovenaan.