Woning Wowo in Wijnegem

tweewoonst WOWO te Wijnegem

nieuwbouw 2 gekoppelde woningen
Date of design: 2007
Date of construction: 2008
Bouwoppervlakte: 2x 75 m2
Vloeroppervlakte: 2x 150 m2
E-peil: 69
16

Het voorgesteld project omvat twee gekoppelde woningen waarvan de ene betrokken wordt door een jong gezin en de andere verhuurd werd. Met dit project wordt aangetoond dat ruimtelijke kwaliteiten, die men enkel in een vrijstaand gebouw zou verwachten, ook perfect te realiseren zijn in een halfopen of gesloten bebouwing. Dit met daarenboven de voordelen van gegroepeerde woningen op vlak van terreinbenutting en energieverbruik (de rechterwoning haalt een energiepeil E69). Ook de minder gunstige oriëntatie (tuin op het noorden) werd in dit geval niet als nadelig ervaren en werd, integendeel, de aanleiding tot het open plan met de centrale vide die het zonlicht via de inkomnis tot volledig achteraan in de woningen leidt. Wat de vormgeving betreft werd gekozen voor strakke vlakken in eenvoudige materialen (gelijmd metselwerk, kaderloos glas en geprepatineerd zink) die zich zonder veel vertoon integreren in het straatbeeld.

Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem
Woning Wowo in Wijnegem