Villa L te Benahavis

nieuwbouw villa
Date of design: 2014
Date of construction: 2016
13

Een vakantiewoning met gastenverblijf op een zuidgerichte heuvelflank boven de zuid-Spaanse stad Marbella. Rekening houdend met de ingewikkelde regels die in Andalucía gelden voor het bouwen op een helling, is het gebouw deels verzonken in de rotsgrond. Tussen de twee evenwijdige vleugels bevindt zich een patio en een 26m lang zwembad met overlooprand. De binnentuin is met het omliggend terrein verbonden via een doorgang onder het zwembad dat, plaatselijk, een glazen bodem heeft. In de linkervleugel van de villa bevindt zich het compartiment van de eigenaar met eronder een fitnessruimte met sauna. In de rechtervleugel bevindt zich de eetruimte en de keuken met eronder het gastenverblijf, tussen beide vleugels de zitruimte met bibliotheek en TV-hoek . Ondanks de wat conservatieve reglementering van de 'junta' (die de verkaveling beheert) heeft de villa toch een moderne look gekregen, met enkele verwijzingen naar de plaatselijke architectuur zoals bijvoorbeeld de binnentuin met waterpartij, de witte gevels en de twee technische volumes in lokale natuursteen. Door het doorgedreven gebruik van energiebewuste technieken en lokale materialen (natuursteen) heeft het project ook een duurzaam karakter.

Woning L in Benahavís
Woning L in Benahavís
Woning L in Benahavís
Woning L in Benahavís