Villa WDB te Málaga

nieuwbouw villa
Date of design: 2013
Date of construction: 2014
11

Een vakantiewoning met vier gastenkamers op een heuvelrug boven Málaga.

Het gebouw is zo opgevat dat het spectaculaire uitzicht op de baai van Málaga optimaal wordt uitgebuit. 
De Zuid-westgerichte L-vorm van de volledig beglaasde woonruimte begrenst het terras met overloopzwembad. Aan de Oostzijde bevindt zich een ommuurde patio waar in de ochtendzon kan ontbeten worden, en in de schaduw geschuild tijdens de middaghitte. 

Het nachtverblijf met de vier gastenkamers bevindt zich in het gebouw aan de straat dat ook een lift bevat die de vijf verschillende niveau's bedient. 

Verwijzend naar de Andalusische architectuur worden een aantal traditionele materialen toegepast : bv. de muren in natuursteenblokken en witte bepleistering en de patiovloer in 'chino' (zwarte keien). In contrast met deze typische materialen is er aan de Zuid-westzijde een luifel met richtbare aluminiumlamellen die tesamen met de zonweringsscreens beschutting biedt tegen de ongenadige zomerzon. 

Mede door de warmwaterbereiding en de verwarming met de zon, de koeling met een warmtepompsysteem en de toepassing van LED-verlichting heeft het project een duurzaam karakter.