Nieuwbouwwoning VL in Zoersel

Woning VL in Zoersel

Nieuwbouw vrijstaande woning
Date of design: 2009
Date of construction: 2010
Vloeroppervlakte: 393 m2
E-peil: 62
7

Het unieke terrein en z'n omgeving vormde bij dit project, nog meer dan anders, een basisuitgangspunt voor het concept. Enerzijds vloeit de materialisatie van de woning voort vanuit de 'uitgestrektheid' en 'ongereptheid' van de omgeving: de schanskorven, gevuld met blauwe hardsteen brokken, benadrukken de verankering aan de grond en het glazen volume refereert door zijn spiegelend vermogen aan een verderzetting van de lucht. Anderzijds wordt de interne organisatie bepaald door de oriëntatie: de zon gaat op aan de ontbijttafel in de keuken en bestrijkt alle dagruimten de hele dag, om onder te gaan aan het terras bij de zithoek. Ondanks de grote glasoppervlakte is deze woning toch zeer energiezuinig (E-peil 62) door o.a. toepassing van grote isolatiediktes in wanden, vloeren en daken, toepassing van een geothermische warmtepompinstallatie en gecontroleerde ventilatie (C+).

Nieuwbouwwoning VL in Zoersel
Nieuwbouwwoning VL in Zoersel
Nieuwbouwwoning VL in Zoersel
Nieuwbouwwoning VL in Zoersel
Nieuwbouwwoning VL in Zoersel
Nieuwbouwwoning VL in Zoersel
Nieuwbouwwoning VL in Zoersel