Woning W te Westmalle

verbouwing vrijstaande woning
Date of design: 2005
Date of construction: 2006-2011
6

Uitbreiding van een bungalowwoning uit de vroege jaren 30. Nog meer dan anders vormden de specifieke context en de eigenheid van de opdrachtgevers, beide fervente natuurliefhebbers, de basis voor dit ontwerp. Een hoge glazen doos werd als het ware over de bestaande woning heen geplaatst om maximaal contact tussen de nieuwe leefruimtes en de prachtige bostuin te kunnen realiseren. Aan de buitenzijde, langsheen de lange zijde van het nieuwe volume, werd een zwevende passerelle in metalen roosters voorzien als verbinding tussen de terrassen vooraan en achteraan. Binnenin vormt de ruime 'leefkeuken' de blikvanger. Aangezien de opdrachtgever op vele vlakken zelf de handen uit de mouwen stak, werd het project in fases gerealiseerd over een periode van enkele jaren.